نقش ریدینگ در مکالمه عالی

سلام و درود رفقا! پویا دخیلی هستم مدرس زبان انگلیسی در کرمان.
در درجه اول شاید فکر کنید که مهارت ریدینگ تاثیری بر روی مکالمه شما ندارد و کسی که می خواهد صحبت کردن به انگلیسی را یاد بگیرد نیازی نیست بر روی قدرت خواندن و درک مطلبش تمرکز کند اما بدون شک ریدینگ به عنوان یکی از ورودیهای زبان انگلیسی به شما کمک زیادی در ارتقای سطح مکالمه و صحبت کردنتان می کند البته اگر بلد باشید چه جوری ازش استفاده کنید.
در زمان خواندن یک متن شما با گرامر و کلمات انگلیسی در یک بافت معنایی خاصی رو به رو می شوید که قطعا بر روی درک کلی شما از زبان انگلیسی و مهارت شما در ارتباط برقرار کردن تاثیرگذار هست. در واقع ریدینگها یا متنهای انگلیسی معادن بی نظیر یادگیری و افزایش تسلط به زبان انگلیسی هستند. در این مقاله می خواهم یکسری تمارین بهتون معرفی کنم که می توانید با انجام آنها بر روی متون انگلیسی مختلفی که می خوانید به قدرت مکالمه و صحبت کردن خودتان کمک کنید. قابل ذکر هست که این تمارین رو می توانید پشت سر هم بر روی یک متن اجرا کنید.
تمرین اول
یکی از دغدغه های فراگیران رعایت ترتیب صحیح کلمات و استفاده مناسب از ساختارهای انگلیسی هست. اگر متنی که شما قصد خواندن آن را دارید از منبع موثقی گرفته شده باشد طبیعتا تمامی این فاکتورها را دارد پس می توان تمرینی ساده اما مهم و سازنده برای تقویت مهارت اسپیکینگ و مکالمه در اینجا استفاده کرد. این تمرین انجام روخوانی و روانخوانی متن هست.
اگر متن مورد نظر دارای فایل صوتی هست که کارتون به مراتب ساده تر و عالی تر هست. اگر هم خیر در ابتدا با کمک یک دیکشنری آنلاین معتبر همانند Longman Contemporary نحوه صحیح خواندن کلمات را یاد بگیرید یا از یک معلم زبان بپرسید. بعد متن مورد نظر رو روزانه چندین بار گوش داده و تکرار کنید. اگر هم فایل صوتی نداشت روزانه چند مرتبه روخوانی کنید. در ابتدا ممکن هست روخوانی قدرتمندی نداشته باشید اما کم کم روخوانی شما قویتر خواهد شد و تبدیل به روانخوانی خواهد شد. این تمرین بر روی قدرت صحبت کردن شما تاثیر خواهد گذاشت.
تمرین دوم
بعد از اینکه روخوانی یا روانخوانی متن مورد نظر را انجام دهید وقت آن رسیده هست که بر روی جملات مختلفش که به نظر شما جالب هستند تمرکز کنید. این جملات را به نحوی هایلایت کرده تا به راحتی قابل تشخیص باشند. تعداد جملات فرقی نمی کند و بستگی به خود شما دارد اما من با توجه به طولانی یا کوتاه بودن متن دوست دارم این تعداد را بین 5 تا 15 عدد نگه دارم. این جملات را یک بار روخوانی کرده و بعد به رو به رو نگاه کنید. بدون هیچ کم و کسری جمله رو دقیق تکرار کنید. اگر فراموش کردید حتما به متن مجددا نگاه کنید. مهم نیست چند بار به متن نیاز هست که نگاه کنید مهم هست که درست و دقیق و با تمرکز این فعالیت را انجام دهید. این کار رو برای چند روز و هر روز چند مرتبه تکرار کنید تا تاثیرات فوق العاده اش را ببینید.
تمرین سوم
شاید روز شلوغی داشته باشید و حمل کردن متن به اطراف و تمرکز بر روی آن هر روز یا هر لحظه براتون مقدور نباشد. شما به راحتی از این تمرین برای بهتر کردن قدرت مکالمه و صحبت خودتان می توانید استفاده کنید. جملاتی که در تمرین دوم برای خودتان مشخص کردید را می توانید در یک دفتر یا موبایلتان یادداشت کنید و برای چند روز تکرار کنید. بدیهی هست که در هنگام یادداشت کردن وسواس خاصی به خرج دهید که چیزی کم یا زیاد نشود. هرچی باشه نمی خواهید اشتباه یاد بگیرید.
تمرین چهارم
این تمرین نسبت به تمارین قبلی چالش بیشتری را برای شما ایجاد خواهد کرد پس حتما مطمئن شوید که متن را به خوبی درک می کنید و تمارین قبلی رو برای چند روز اجرا کرده باشید. برای اجرای این تمرین به انتخاب خودتان تعدادی کلمه کلیدی رو بر روی یک برگه کاغذ یادداشت کنین و با کمکشون سعی کنین خلاصه ای از متن رو به صورت شفاهی ارایه دهید. تعداد کلمات انتخابی بستگی به شما دارد اما بدانید هرچه تعداد بیشتر باشد میزان سختی تمرین را کمتر می کند. کلمات انتخابیتون بهتر هست از میان کلمات کلیدی متن باشد که کیفیت تمرین شما در بالاترین حد ممکن باشد. کلمات کلیدی یک متن اسامی، صفتها، فعلها و قیدها خواهند بود. اگر احساس کردید جمله ای از لحاظ گرامری اشتباه هست حتما آن را یادداشت کرده و در فرصتی مناسب از درست بودن جمله مطمئن شوید.
تمرین پنجم
انجام این تمرین باید در آخرین مرحله باشد. شما باید تمامی مراحل قبلی را طی کرده باشید تا به خوبی با موضوع متنی که خوانده اید آشنا باشید و آن را درک کرده باشید. در این تمرین شما نظر شخصی خودتان را نسبت به آنچیزی که خوانده اید بیان می کنید مثلا اگر من متنی درباره دستاوردهای تکنولوژی در سال 2022 بخوانم در این تمرین به بررسی فواید این دستاوردها یا تاثیراتشان در زندگی خودم و دیگر انسانها خواهم پرداخت. اینجوری فرصت بیشتری دارم که جملات و نظرات خودم را بیان کنم. همچنین برای بهتر کردن و بالا بردن کیفیت کار می توانم از کلمات یا ساختارهای جالب متن استفاده کنم که به تثبیت آنها هم کمک کرده باشم.
در بیشتر موارد، اگر متن شما در کتابی همانند Headway یا American English File باشد بعد از متن تعدادی سوالات برای بیان نظر شخصی فراگیر قرار داده شده است که می توانید از آنها برای انجام این تمرین استفاده کنید. قابل ذکر هست که در انجام این تمرین بر روی دانسته های خودتان تمرکز داشته باشید و از بیان مفاهیم یا ساختارهایی که نمی دانید دوری کنید. اگر با چنین موقعیتی مواجه شدید آن را در دفتری یادداشت کنید و بعدا به دنبال جواب آن باشید.
برای مشاهده پیشرفت در قدرت مکالمه خودتان از تاثیر شگفت انگیز ریدینگ غافل نشوید. توانایی خواندن متن و درک آن بر روی کیفیت صحبت افراد تاثیرات جالبی دارد. خود من بعد از مدتی که زمان برای خواندن رمانهای انگلیسی صرف کردم متوجه افزایش مهارتم در درک زبان انگلیسی و صحبت کردن شدم. به شما هم توصیه می کنم که تمارین بالا را در برنامه خودتان قرار دهید تا کیفیت صحبت کردن بیشتری را تجربه کنید.
اگر از این مقاله خوشتان آمد پیشنهاد می کنم نگاهی به مقالات زیر هم بندازید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.