بهترین تمرین جمله سازی انگلیسی

سلام و درود! پویا هستم مدرس زبان انگلیسی در کرمان!
جمله سازی اصولی و درست، عاری از هر گونه اشتباه گرامری، برای همه زبان آموزان در هر سطحی که باشند مهم هست. زمانی که فرد بتواند جملاتی صحیح در مکالمه انگلیسی خودش استفاده کند نه تنها به راحتی می تواند به هدف خودش برسد بلکه می تواند به همه میزان تسلطش به زبان انگلیسی را نشان دهد. قطعا شما هم دوست دارین بدونین با چه تمرینی می توان جملاتی صحیح ساخت و بعد از مدتی بتوانید مکالماتی موفق با دیگران داشته باشید. این تمرین خیلی قدرتمند هست و ازتون می خوام هر روز آن را انجام دهید.
فرقی نمی کند که با چه هدفی در حال فراگیری انگلیسی هستید. چه آماده سازی برای یک امتحان مهم باشد چه برقراری مکالمه موفقیت آمیز با افراد. شما باید این تمرین را در برنامه روزانه یا هفتگی خودتان قرار دهید چرا که این تمرین برای موفقیت شما طراحی شده است. قابل ذکر هست با یک بار یا چند بار انجام دادن آن ممکن هست نتیجه ای را مشاهده نکنید. ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید. برای دیدن نتایج فوق العاده جالبش حداقل شش ماه تلاش کنید.
مواد لازم
برای موفقیت و دیدن نتایج فوق العاده اولین موردی که مهم هست داشتن این دیدگاه مثبت و سازنده که شما موفق خواهید شد. اگر چنین دیدگاهی نداشته باشید اجرای این تمرین تاثیر کمی برای شما خواهد داشت و ممکن هست از انجام آن ناامید شوید. اما اگر هر روز با دیدگاه موفق شدن انجامش دهید تاثیر فوق العاده ای برای شما خواهد داشت. پس اولین فاکتور ضروری داشتن دیدگاه مثبت و موفق شدن هست.
بعد از درست کردن دیدگاه و باورتان، شما نیازمند یک کتاب انگلیسی معتبر همانند Headway، American English File یا Solutions هستید. داشتن یکی از این کتابها کفایت می کند. علاوه بر کتاب، می توانید از دیکشنری هم کمک بگیرید. در اینجا لینک دیکشنری Longman را براتون قرار دادم که ازش به راحتی می توانید استفاده کنید. خود من برای انجام این تمرین از دیکشنری و کتابهای که اعلام کردم استفاده می کنم. اگر در سطوح پایین هستی و استفاده از دیکشنری Longman برات مشکل هست حتما از کتابهای اعلام شده استفاده کن. البته این تمرین انعطاف پذیری بالای در استفاده دارد و می توان از آن در هر کتاب یا محتوایی استفاده کرد.
سومین و آخرین ماده مورد نظر داشتن تعدادی کلمه هدف برای یادگیری هست. این کلمات می توانند کلماتی باشند که در کلاس انگلیسیتان فراگرفته اید. یا کلماتی باشند که در هنگام تماشای فیلم یا گوش دادن به آهنگ باهاشون برخورد کرده باشید. درباره تعداد کلمات نظر قطعی نمیدم. مثلا نمی گویم حتما باید پنج یا ده کلمه باشد چرا که تعداد بستگی کامل به شما و وقت شما دارد. من خودم برای بالا بردن کیفیت تعداد را حداکثر 3 عدد در روز در نظر می گیرم.
نحوه انجام تمرین با کمک دیکشنری
برای مثال من در هنگام گوش دادن به یک فایل صوتی با کلمه responsible رو به رو شدم و علاقمند به یادگیری معنی و نحوه استفاده از آن شدم. این کلمه را در فرهنگ لغتی مثل Longman جستجو می کنم. این کلمه چهار معنی دارد و من، با توجه به فایل صوتی، باید جمله سازی با توجه معنی سوم کلمه را یاد بگیرم. می دانیم که توجه اولین قدم یادگیری هست پس مثال اول را خوانده و به معنی و کاربرد کلمه توجه می کنم. مثال اول دیکشنری برای معنی سوم:
You can leave the children with Billy- he’s very responsible.
با الگو قرار دادن این جمله و تعویض قسمتهای مختلف آن می توانیم جملاتی صحیح و درست بسازیم. مثلا می توانیم نام Billy را با نامهای دیگر تعویض کنیم یا ضمیر فاعلی (کلمه اول) جمله را تغییر دهیم. در روز اول من تعدادی جمله مثلا 5 عدد می سازم و این فرایند جمله سازی را برای چند روز ادامه میدهم. تعداد کلمات، روزها و جملات بستگی به خودم و هدفم دارد. طبیعتا اگر می خواهم زودی مسلط بشم تعداد را باید افزایش دهم اما لطفا حواستون باشد که کیفیت را فدای کمیت نکنید. اگر احساس می کنید یا کردید یادگیری جالبی ندارید حتما تعداد را کاهش دهید.
نحوه انجام تمرین با کمک کتابهای اعلام شده
انجام این تمرین با استفاده از کتابهای همانند Headway، American English File و یا Solutions تفاوت اندکی دارد. در اینجا شما با استفاده از جملات و تمرینهای کتاب به تمرین جمله سازی و افزایش مهارت خودتان در انگلیسی می پردازید.
برای مثال در کتاب Headway سطح Elementary صفحه 93 تمرین دوم برای یادگیری ساختار مقایسه کردن هست. جمله سوم این تمرین
You’re late! Why weren’t you here sooner?
هست. در اینجا می توان با تغییر دادن ضمیر فاعلی به ساخت جملات جدید پرداخت. با انجام این کار شما نه تنها صفات late و soon را یاد خواهید گرفت بلکه نحوه استفاده از ساختار مقایسه کردن را هم تمرین خواهید کرد.
مثال بعدی رو از کتاب American English File سطح سوم یا Intermediate انتخاب کردم. در این کتاب در صفحه 23 تمرینی برای یادگیری صفتهای افراطی یا extreme adjectives (نسبت به معنی فارسی کلمه مطمئن نیستم) آورده شده است. شماره چهارم یک مکالمه کوتاه هست که در اینجا قرارش می دهم.
A: Are you hungry?
B: I’m starving! I haven’t eaten all day.
شما می توانید به راحتی بر روی ضمایر این مکالمه و یا حتی فعل eat تمرکز کنید و مکالمات جدیدی را بسازید. حتی امکان پذیر هست سطح تمرین را با تغییر صفت hungry و starving سختتر کنید. همچنین در اینجا شما استفاده صحیح از present perfect را هم تمرین کرده اید.
کتاب Solutions هم تمارین جالب و کاربردی دارد که با استفاده از این تمرین می توان بازدهی یادگیریمون را به شدت افزایش دهیم. برای مثال در کتاب سطح Pre-Intermediate صفحه 79 تمرینی برای فراگیری الگوهای فعلی یا verb patterns قرار داده شده است. شماره دو این تمرین بر روی استفاده صحیح از فعل admit و steal با هم تمرکز دارد. این جمله
Tom admitted stealing a CD from the shop.
هست. برای تمرین جمله سازی می توان فعل steal را تغییر داد (حواستان به تغییرات احتمالی باشد.) یا اسم Tom را عوض کرد.
و نکته آخر!
این تمرین می تواند به نظر من در دو سطوح ساده و بالاتر اجرا شود. در سطح ساده شما به تغییر ضمیر فاعلی یا نام افراد می پردازید که طبیعتا تغییر کمتری در جمله را به همراه دارد. در سطح بالاتر شما به تغییر فعل می پردازید که باید به احتمال زیاد تغییرات بیشتری را انجام دهید.
انجام یک بار این تمرین تغییر زیادی برای شما ایجاد نخواهد کرد اما قطعا اگر ممارست داشته باشید تغییر جالبی در سطح زبانی خودتان مشاهده خواهید کرد. امیدوارم این تمرین براتون جالب باشد و انجامش دهید. هیچ کس به غیر از شما نمی تواند تغییری در سطح زبان انگلیسی شما ایجاد کند. اگر این مطلب رو دوست داشتین نگاهی به مطالب زیر هم بندازید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.