چه جوری انگلیسی خوندن رو کنار نزارم؟

سلام رفقا! پویا هستم مدرس زبان انگلیسی در کرمان
اگر مطالعه و یادگیری انگلیسی رو شروع کردی حتما بهت پیشنهاد می کنم مقداری وقت بزاری و این مقاله رو مطالعه کنی. یادگیری شما برای من ارزشمند و مهم هست و دوست دارم تا رسیدن به نقطه ای که از خودت راضی هستی ادامه بدی.
در طول سالهای تدریسم با خیلیا روبه رو میشم که انگلیسی خوندن رو شروع می کنن اما بعد از مدتی دلسرد میشن و میزارن کنار. بعضیها بهم میگن پویا انگلیسی خوندن رو شروع کردم. این بار دیگه کنارش نمی زارم و هر جور هست تا رسیدن به تسلطی مناسب ادامه خواهم داد. کلی ذوق و شوق هم دارن. اما بعد از چند ماه که می بینمش بعد از اینکه ازش درباره پیشرفت و مطالعه اش می پرسم بهم میگه انگلیسی خوندن رو کنار گذاشتم. دلایل مختلفی افراد برای چنین تصمیمی دارن اما وقتی هم کلامشون شدم متوجه شدم که بیشترشون میگن خوب شروع کردیم. روزی چند ساعت می خوندیم و داشتیم پیشرفت می کردیم اما یه دفعه به بهونه های مختلف دیگه هر روز سراغش نرفتیم و الان هم بیشتر از یک هفته و حتی بیشتر هست که هیچ مطالعه ای نداشتیم.
از نظر من نداشتن تصویری درست از مسیر پر پیچ و خم یادگیری انگلیسی علت اصلی هست که این افراد پرانرژی شروع میکنن اما بعد از مدتی انگلیسی رو کنار میزارن. اجازه بدین برای درک بهتر و عمیقتر مسیر یادگیری انگلیسی از مثال دو ماراتن استفاده کنم چرا که یادگیری انگلیسی همانند دو ماراتن هست نه دوی سرعت. مسیری کوتاه نیست که بتونی خیلی سریع اون رو بدوی و به خط پایان برسی برعکس مسیری طولانی هست که باید با برنامه و اصول شروع کنی و این قدر ادامه بدی تا به مرحله مورد نظرت برسی. پس انتظار نداشته باش تو یه مدت کوتاهی به تسلط خارق العاده ای برسی. هیچ کس نرسیده و شما هم مستثنا نیستی. پس حالا باید چه کار کنی؟
برای اینکه توقف نکنی و یه ضربه بد به خودت و یادگیریت نزنی باید یه عادت از انگلیسی خوندنت بسازی. اگر مطالعه انگلیسی برات تبدیل به یک عادت بشه خیلی راحتتر و سریعتر این مسیر رو طی خواهی کرد. عادت سازی انگلیسی برعکس اون چیزی که ممکن هست فکر کنی خیلی راحت هست فقط نیازمند مقداری صبر و استمرار هست. اصلی ترین علت توقف افراد برای یادگیری همانطوری که بالا نوشتم شروع قوی با ساعت مطالعه بالا در ابتدا و کمتر شدن در ادامه راه هست. پس برای خلق یک عادت برای مهارت انگلیسیت باید از اینجا شروع کنی. باید روش مطالعه و انجام رو تغییر بدی تا بتونی نتیجه بهتری بگیری. بنابراین به جای اینکه در شروع کاری روزی بین 3 تا 4 ساعت برای انگلیسی وقت بزاری از یک مدت زمان کم و منطقی مثل روزی 15 دقیقه شروع کن. مدت زمانی که انتخاب میکنی باید با توجه به برنامه زمانی و شرایط زندگیت باشه. این مدت زمان باید اینقدر منطقی باشد که تحت هر شرایطی بتونی انجامش بدی.
برای مثال تصور کنین من آدمی هستم که روز پر مشغله ای دارم. ساعات کاری بالایی دارم و علاوه بر اون مسئولیتهای دیگری مثل خانواده هم دارم. در چنین شرایطی باهوش ترین حرکت برای من شروع مطالعه از روزی 15 دقیقه هست. این 15 دقیقه در روز رو باید برای مدت 2 تا 4 هفته ادامه بدم. هر اتفاقی برام بیوفته باید متعهدانه به این 15 دقیقه پایبند باشم. حتی می تونم زنگ گوشیم رو تنظیم کنم که بعد از مدت زمان مورد نظر بهم خبر بده و بتونم به باقی فعالیتهام برسم. وقتی 4 هفته رو با موفقیت تمام کردم بدون اینکه حتی یک روز فاصله افتاده باشه باید میزان مطالعه ام رو مقداری افزایش بدم. مثلا این مقدار افزایش در حد 5 دقیقه هست. پس از این به مدت دو تا سه هفته با مدت زمان جدید، یعنی 20 دقیقه در روز، ادامه میدم. به همین روال ادامه میدم تا حداکثر به روزی یک ساعت برسم. برای بیشتر افراد مطالعه بیشتر از یک ساعت در روز لازم نیست.
افزایش بیشتر از این فقط بستگی به شما و برنامه شما دارد. اگر نیازمند این هستین که سریعتر به تسلط خوبی برسین پس همین جوری مدت زمان مطالعه خودتان رو افزایش بدهید. اما اگر عجله ای نداری بیشتر از یک ساعت خوندن رو بهت توصیه نمی کنم. آروم بخون اما پیوسته. حتما داستان مسابقه خرگوش و لاک پشت رو شنیدی. برای اینکه راحت بتونی انگلیسی رو صحبت کنی لازم نیست مثل خرگوش مسیر رو طی کنی. لازم هست مثل لاک پشتی بری جلو. برای پیشرفت تدریجی داشتن باید حرکتی مستمر و متداوم داشته باشی. اگر روزی 4 تا کلمه و 2 تا جمله انگلیسی رو درست و از روی اصول یاد بگیری آخر سال میشه 1460 کلمه و 730 جمله که می تونی ازشون استفاده کنی. این یعنی در بیشتر موارد و موقعیتها می توانی با افراد به انگلیسی صحبت کنی.
یادت باشه حرکتهای ناگهانی و سنگین تو رو خیلی زود خسته میکنه. فکر میکنی که با روزی 5 یا 6 ساعت خوندن سریعتر می تونی به مقصودت میرسی اما حواست به باقی برنامه ها و تاثیر عادت سازی انگلیسی در برنامه روزانه ات نیست. حرکتهای ناگهانی و سنگین در بیشتر مواقع بازدهی خیلی کمی خواهند داشت و محکوم به شکست هستند. یک مرتبه بدون هیچ آماده سازی شروع کنی روزی 6 یا 7 ساعت انگلیسی بخونی کار اشتباهی هست. دیر یا زود به بهانه های مختلف میزاریش کنار مثل تمامی افرادی که در این سالها باهاشون رو به رو شدم. برای رسیدن به صحبت عالی در انگلیسی عجله نداشته باش اگر دوست داری موفق بشی. عجله برای هیچ کس هیچ نتیجه مثبتی به همراه نداشته است. یادتون باشه غذا رو میشه در نیم ساعت برای افراد سرو کرد اما قطعا بدترین تجربه اون افراد از غذا هست. حال اگر آشپز حوصله به خرج بده و با آرامش و سرمایه گذاری وقت غذا رو آماده کند بدون شک یکی از بهترین تجارب خواهد بود.
راستی وقتی شروع به مطالعه 15 دقیقه در روز کردی حتما انجامش بده. بهونه تراشی رو بزار کنار و متعهدانه برو جلو. تو موفق میشی رفیق.
اگر دوست داشتی نگاهی به مطالب زیر هم بنداز.
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.